Upcoming Logan County
Professional Personnel
Staff Development Offerings
Professional Personnel


1 day left until next class

Sort by:    Date        Instructor        Number        Title

 
Special Education Training with Updates (3 hours)
Class #512

10/15/2019
Class time: 3:30pm - 6:30pm
Provide an overview of the online IEP process and Medicaid billing.
Location: Ralph R. Willis Career/Technical Center
Lead instructor: Jill Barker
Additional presenters: J. Barker/C. Sigmon/L. Vance/K. Scaggs
Eligible to be chosen for stipend
Technology
Limitations: Bring Laptop
Class limited to 25 students
Teachers with 5 years or less experience in a Special Ed. position
County activity

Special Education Training with Updates (3 hours)
Class #513

10/16/2019
Class time: 3:30pm - 6:30pm
Provide an overview of the online IEP process and Medicaid billing.
Location: Ralph R. Willis Career/Technical Center
Lead instructor: Jill Barker
Additional presenters: J. Barker/C. Sigmon/L. Vance/K. Scaggs
Eligible to be chosen for stipend
Technology
Limitations: Bring Laptop
Class limited to 25 students
Special Ed. teachers with 6 years or more in a Special Ed. position
County activity

Handle With Care Conference (3 days) (15 hours)
Class #719

10/16/2019
Class time: 8:30am - 4:30pm
Provide support to professions combating crimes against children and child maltreatment.
    
    Oct. 16-18, 2019
Location: Charleston Civic Center
Lead instructor: Cathy Adkins
Additional presenters: Andrea Darr
Multi-Cultural
Technology
Instructional Strategies
School Improvements

Man High - Literacy - SAT - Eschools Solutions (5 hours)
Class #169

10/17/2019
Class time: 7:10am - 3:10pm
Using researched-based instructional strategies to motivate and engage students to learn, problem-solve and collaborate.
Location: Man High
Lead instructor: Patricia English
Additional presenters: Meghan Perry/Cindy McCallister/Katrina Gent
Test Analysis
Technology
School Improvements
Class limited to 40 students
Individual activity
County activity

BGS/MES/SMG Schools - Writing Benchmark (3 hours)
Class #369

10/17/2019
Class time: 8:00am - 11:00am
Review the new LCBOE Writing Rubrics and Scoring system.
Location: Man Elementary
Lead instructor: Debbie Holly
Additional presenters: Diane Jones
Test Analysis
Technology
Instructional Strategies
School Improvements
Limitations: BGS/MES/SMG staff ONLY
Class limited to 90 students
County activity

PALS (2.5 hours)
Class #370

10/17/2019
Class time: 8:30am - 11:00am
Data analysis and instructional planning
Location: SWVCTC
Lead instructor: Rebecca McNeely
Additional presenters: Lisa Fisher / Brandie Turner
Test Analysis
Instructional Strategies
Limitations: Pre-K Staff
Select (1) session to attend - Morning or Afternoon (Not Both)

PALS (2.5 hours)
Class #371

10/17/2019
Class time: 12:00pm - 2:30pm
Data analysis and instructional planning
Location: SWVCTC
Lead instructor: Rebecca McNeely
Additional presenters: Lisa Fisher / Brandie Turner
Test Analysis
Instructional Strategies
Limitations: Pre-K Staff
Select (1) session to attend - Morning or Afternoon (Not Both)
County activity

HGS/LGS Writing Benchmark (3 hours)
Class #372

10/17/2019
Class time: 12:00pm - 3:00pm
Reviewing writing Rubrics and Scoring System.
Location: Logan Elementary
Lead instructor: Cheryl Deskins
Additional presenters: Diane Jones
Test Analysis
Technology
Instructional Strategies
School Improvements
Limitations: Holden and Logan Grades ONLY
Class limited to 60 students
County activity

Omar Grade - Next Step Forward in Guided Reading (2 hours)
Class #373

10/17/2019
Class time: 8:00am - 11:00am
Book study of the Guide, the Framework for Supporting Every Reader
Location: Omar Elementary
Lead instructor: Martha Curry
Additional presenters: Martha Curry
Instructional Strategies
School Improvements
Limitations: Omar staff ONLY
Individual activity
County activity

Omar Grade - Body Safety Education and Sexual Abuse and E Solutions (3 hours)
Class #374

10/17/2019
Class time: 12:00pm - 2:00pm
Location: Omar Elementary
Lead instructor: Martha Curry
Additional presenters: Martha Curry
Multi-Cultural
Limitations: Omar Staff ONLY
Class limited to 35 students
Individual activity

Medicaid Update (6 hours)
Class #721

10/17/2019
Class time: 8:00am - 4:00pm
Medicaid update for related services.
Location: Dehue
Lunch time: 11:30-12:30
Lead instructor: Kristi Scaggs
Additional presenters: Kristi Scaggs
School Improvements
Class limited to 15 students
School Nurses / Evaluators / Psychologist / Social Workers / LPN
County activity

Holden Grade - Safe Body Videos from WVDE (1 hour)
Class #375

10/17/2019
Class time: 10:00am - 11:00am
Staff will watch safe body and sexual abuse modules.
Location: Holden Elementary
Lead instructor: Latisha Marcum
Additional presenters: Latisha Marcum
Technology
School Improvements
Individual activity

Training on Virtual Learning (3 hours)
Class #720

10/22/2019
Class time: 10:00am - 1:00pm
How to enroll/monitor/and facilitate the Virtual Learning program in Logan County
Location: Central Office
Lead instructor: Cathy Adkins
Additional presenters: Gloria Burdette, WVDE
Test Analysis
Technology
Instructional Strategies
School Improvements
Class limited to 8 students
County activity